Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myrsyra

Vem kan
arbeta som
fönsterputsare
utan att utveckla
sin klarsyn

vem kan jobba
med att renovera
fönster
och samtidigt
odla lögn

vem kan
bygga hus
och vara
destruktiv
i relationer

vem kan
predika
om kärlek
på ett kärlekslöst
sätt

vem kan
skapa och spela
musik
men leva
tondövt
och entonigt

vår förmåga
till inkonsekvens
är ryktbar
ända ner
i myrstacken

pissmyran
kallar det
dubbla budskap

vem kan
dikta en dikt
utan att
omfattas av dess
innehåll

jag är min dikt
min dikt är jag

typisk
lyrisk
lögn

hävdar pissmyran

när jag håller
min hand över
stacken
och den blir
impregnerad
med myrsyra




Fri vers av Petter Wingren
Läst 254 gånger
Publicerad 2016-07-01 01:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren