Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räta på ryggen

Det obegripliga 
är det mest
begripliga

det oundvikliga
det tillförlitliga

det odödliga
är det onödiga

det nödvändiga
det beständiga

låt oss vända
på stenen 
och steken

det otillräckliga
är det tillräckliga

släppa det eländiga
räta på ryggen
sträcka på benen

leka 
den allvarsamma
leken

det finns alltid
en annan sida 
av saken

gör det otroliga
till det troliga

det oroliga
till det roliga

du kan välja
att svälja
utan att tugga

läsa 
utan att plugga

sova
eller vara vaken

det lätta
är inte alltid
det rätta

vad gör oss
långsiktigt
mätta

rustad
och påklädd
eller sårbar
och naken

rädd eller orädd
dansa på golven
eller klättra
på taken




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-01 11:08



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Chorus mysticus i modern tappning.
Lysande enkelt och djupt.
2016-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra, mycket bra.
2016-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren