Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osams

Den är ännu inte skriven.
Vi kommer inte överens, dikten och jag.
Till och med det tomma papperet vägrar.
Den tumlar runt
vill på egen köl segla ut i världen
vinna erkännande.
Mina krav på rim och reson
lägger hinder i vägen
grynnor och grund
fyrar och farleder.
Se upp! säger jag
men inte!
Som ett trotsigt barn
kilar den in i mina fingrar
är strax på papperet
och nu ute i världen.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-04 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist