Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordet förlåt

Ordet förlåt
är den hävpunkt
där spettet
sätter trycket
för förändring

ordet förlåt
är den stilla bäck
med klart vatten
genom skogen

ordet förlåt
är oljan i
växellådan

saven i
stammen

kryddan i
maten

ordet förlåt
skrivet
med blod
på svarta ark

är morgondagens
kontrakt

spegeln
vänd mot
framtiden




Fri vers av Petter Wingren
Läst 728 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-05 09:16



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Kan inte sägas bättre om det svåraste av ord från en blödande, flödande penna
2016-07-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Ordet förlåt, tyvärr så oanvänt, fast det borde vara tvärtom, skriver du så bra om.
2016-07-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ett litet ord med stor betydelse!
2016-07-05

    ej medlem längre
En fin dikt rakt igenom men slutraderna (från "ordet förlåt skrivet med blod") höjer den ytterligare en nivå. Skickligt!
2016-07-05

  Jeremiel
Väl skrivet!
Ett ord med oerhört mycket inneboende kraft. Används tyvärr alltför sällan!
2016-07-05

  Änglaögon
Kloka ord!
2016-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren