Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gitarrmöte Johannes Möller och Mårten Falk


Mustik

Katten
fångar
musen
tagen
på sängen

myser
leker
med den
till tusen
längs
strängen

visar 
stolt
upp den
på ängen

musik
mysik
mystik
mustik

fingerfärdighet
träning
talang
värdighet
stillhet
dynamik

rustik
mustik

tolkning
odling
befolkning
publik
unik

musik

två 
gitarrer
som heter duga
i samma stuga

skiftar och byter  
rum och klanglåda

oblygt skryter
i ödmjuk iver 
lek och spelklåda

spänner 
strängar
över hjärtats
förmak
från golv
till tak

stämmer
vrider
och vänder
fram och bak

responderar
landar
diskuterar
så kallad
smak

medan
katten tar
sina turer
musen
hänger slak

serverar
en i sänder 
sallad

blandar
ur egna 
och säregna
kulturer
och länder

svarar på livets
universella fråga
vad ska gälla

vad är lek
vad är lust
vad är plåga

svarar båda
över alla gränser
stilar och tendenser

med en enda ton

att värdera
och slipa

en enda
att greppa
inte flera

en enda
bland tusen
och miljoner

bortom
karriärer
och språkbarriärer

en enda
av alla toner
att finna
och släppa

tonen
frizonen
alla kan begripa
välja
svälja
och använda




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-07 08:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett kosmiskt möte med två gitarrer.. men också ett mycket jordiskt mellan katt och mus. Skickligt vävs det ena in i det andra.
2016-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren