Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädgårdens ekar

Trädgårdens ekar
blöder guld
i lånta kläder

solsträngar dånar
ljudlöst brus
i klang och lyster

sollätta lekar
utan skuld
i solklart väder

skönheten lånar
allt sitt ljus
av himmelsk syster

ekarna tvekar
letar guld
i nit och läder

blygseln förvånar
gräs och grus
en ek så dyster

molnen förnekar
ger all skuld
till döda fäder 

medan de rånar
träd och hus
på guld och lyster




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-07 08:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren