Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Följeslagare

Barnets rädsla
stretar stark
som en myra
under bördan
av det sköra

söker sig
ständigt
tillbaka till
skräckens
gropar och
triggpunkter

som tungan
söker
det vassa
hålet
efter tappad
tand

längst ner
i sandgropen
frestande lik
en modersfamn

gömmer sig
myrlejons
vassa käkar

rädsla
är barnets 
trofasta
följeslagare




Fri vers av Petter Wingren
Läst 321 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-08 07:40



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Tyvärr alltför sant och väldigt vackert - och berör!
2016-07-09

    Elisabeth Nilsson VIP
I fina metaforer diktar du om barnets rädsla, som alltid lever inombords, nödtorftigt gömd av utanpå.
2016-07-08

    ej medlem längre
En sant realistisk och välskriven text om barnets rädslor. Får mig att minnas hur många faror det faktiskt fanns, både verkliga och inbillade. Gillar ditt språk, t.ex. i orden:

"som tungan
söker
det vassa
hålet
efter tappad
tand"
2016-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren