Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIBERTAS

 

Spegelblank ligger sjön

omfamnad av skogen

 

änder simmar i trygghet

med ungar mellan sig

 

hägern lyfter med ett skri

från en gammal brygga

 

koltrast parkerad i trädtopp

spelar flöjt i dur

 

fridfullt skådespel på storbild

betraktat från panoramafönster

 

ett privilegium

att vara lycklig över

 

men den största lyckan

 

var en omodern etta

med kallvatten och gaskök

 

där blev jag fri från fångenskap




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-07-12 16:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Har man frihet inombords betyder omgivningen ingenting...mycket bra skrivet...
2016-07-16

  Magdalena Eriksson VIP
lovely älskar slutet!
2016-07-14

  Valter Örn VIP
Känslan av att uppleva ett bra liv är beroende av många komponenter, inte minst trygghet, frihet och känslomässigt...
2016-07-13

  M.Eta
Ingen plats är vacker om man är där ofrivilligt. Förstår glädjen över eget bo. Fin text!
2016-07-13

  Rise Little One
Underbar frihet speciellt i slutet...ett milstolpe i livet!
2016-07-13

  Fem hjärtan VIP
Mycket vackra och kloka rader.. Lyckan kan vara större i den enkla kojan än i det vackra slottet.. Lyckan bor i hjärtat!
2016-07-12

    ej medlem längre
Fint skildrar du nu och då. Känslan av frihet i ett enkelt krypin. Känner igen mig.
2016-07-12

  Blomma-Stjärna VIP
igenkänning... av de sista stroferna som jag tycker mycket om
- "men den största lyckan var en omodern etta med kallvatten och gaskök
där jag blev fri från fångenskap"
2016-07-12

  Nannie
väldans fint skaldat" hur olika lyckan kan te sig
2016-07-12

  Marita Ohlquist VIP
Mycket bra skrivet om det som varit och det som är.
Lyckan kan ha många olika "ansikten".
2016-07-12

    ej medlem längre
Ett livsöde. En inblick i livets små och stora guldkorn.
2016-07-12

    Dan Myrbeck
Fint skildrat. Ett stort + för
kontrastövergången!
2016-07-12

    Jag är fan större än Sartre VIP
Du knyter ihop det bra i slutet och fördjupar hela texten!
2016-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP