Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjällvandringstankar

Ännu en sak på min gilla-lista står nu klar
En fjällvandring med goda vänner kan bara beskrivas som alldeles underbar

Livet och fjällvandring har likheter som är många
Det gäller att då och då blicka uppåt för att de makalösa intrycken kunna fånga

Och inte bara gå och titta ner på den ganska ojämna stigen som man går
får då en vidunderlig utsikt trots att vägen där kan vara stenig, lerig och ganska så svår

Samtidigt är det viktigt att titta noga var man sätter sina fötter
så att man inte snubblar och gör sig illa på hala stenar och ojämna rötter

Att vara precis nu och här
inte titta så mycket på hur oändligt lång och besvärlig vägen är

och då och då pausar man vid en fors eller liten sjö någonstans
Hämtar andan, får vila, mat och lite distans

Ja, en fjällvandring kan påminna oss om vad som är viktigt i livet
och att få uppleva det ska man verkligen inte ta för givet.




Bunden vers (Rim) av Terapipoeten
Läst 367 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-07-12 12:09



Bookmark and Share


  Margo
Att fjällvandra är det bästa som finns!
2018-01-27

  Margo
Att fjällvandra är det bästa som finns!
2018-01-27

    ej medlem längre
Härlig liknelse :)
2016-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Terapipoeten
Terapipoeten