Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sekundvis

Inte en sekund
och allt har hänt
jorden är rund
tiden har vänt

den som skulle
födas
har fötts

medan land
har förötts
där människor
förnedras
och dödas

det lilla undret
i smilgropen
har skett
trots allt
som gick snett

hejaropen
när människan
förmår göra
det hon kan
och vill
utan att förstöra
säga ifrån
och säga till

i samma stund
det stora dundret
som ingen har sett
eller fått höra
när nya världar 
sekundvis
blir till

som vingslag
av färgstarka
fjärilar sköra
i tron att tiden
inte står still
men kan vända
igen

på en sekund
en enda
den gåtfulla
fjärilen

vad mer
kan hända




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-13 08:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du rimmar dig skickligt fram genom då och nu för att så slutligen hamna i sen.

Gillar slutraderna mycket:

"vad mer
kan hända"

Vi är många som frågar oss det.


2016-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren