Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade en sjujävla crush på [riktiga, alltså inte Shakespeares utan Petrarcas upplägg av] sonetter som tonåring. Ett knepigt och slaviskt tight format. Det var det som var skoj. Men, visst, tonårsnödrimmen äcklar mig.


Svarta liljor - Vita lögner [sonett]

 

Ditt sinnes barrikader våldsamt rämnar.

Jag tjänstgör åt Hin Håle, som hans hund.

Jag närmar mig min allra sista stund.

Vår relation med marken du nu jämnar.

 

 

Jag jordelivet snarast möjligt lämnar.

Jag slutar andas inom en sekund.

Till skärselden jag kommer som en kund.

Att sända mig till Skaparen du ämnar.

 

 

Du tvingar mig att svälja ner ampullen,

och döden min blir snart så uppenbar.

Du skrattar åt min kropp; så röd och svullen,

 

och nyttjar sedan den som pissoar.

Men när du nu placerar mig i mullen

jag minns mitt sista spörsmål: ”Varför far?”

 

 




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-07-13 19:15



Bookmark and Share


  anathema VIP
Skickligt utförd sonett, inga nödrim i sikte och innehållet är konsekvent och spännande. Dock tror jag att "använder" bryter rytmen i den raden eftersom stavelsen "vänd", i vart fall vid min läsning, blir lika betonad som den föregående stavelsen "an".
2016-07-13

    Sefarge VIP
"Ursnyggt"
Skaldekonst!
Med"hemskt"
avslut?
:)

2016-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP