Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/...forts. + upplösning...)


The final SKVATTRAM Crime Countdown (3)




























- Spelet är över Popka!

Carleman drog sitt tjänstevapen,

men träffades brutalt av

en karatespark.

Han ryggade baklänges,

välte salongsbordet,

skvattramvasen rann ut

med sitt bedrägliga innehåll,

blodet rann från Carlemans näsa.


På en sekund

kastade sig Popka över balkongräcket

hasade snabbt ner

längs trädets stam och grenar

rusade blodigt desperat mot parkeringen.

Han slet upp bildörren,

gasade med motorn

ursinnigt dånande i sommarnatten.


- Satans jävlar! Popka skrek polska eder,

när Carlemans "kavalleri"

steg ur sina fordon

som blockerade utfarten.



Carleman hasade sig nedför

trapporna i den sjaskiga huslängan

till döden trött,

men oändligt tacksam

för att Sölvesson på banken

upptäckt fuffens nere i bankfacket

och mobilfotat gynnarna,

samt larmat polisen.


_ _ _ _


- Brott lönar sig aldrig!

Hon hade sagt så, med överlägsen ton,

hon nämndemannen med lila tånaglar

i de rosa sommarsandalerna.


/Ojo, tänkte Carleman,

det finns dom som aldrig nitas.

Inte medans dom lever.




Prosa (Kortnovell) av KYREUS of Sweden
Läst 398 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-17 09:23



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Härlig spänning
2016-07-20

    ej medlem längre
Här får man konsultera minst Hercule Poirot för att reda ut alla gåtfulla samband. Men att fantasin blommat syns tydligt.
2016-07-19

  Respons VIP
Tilltalande tema i en ovanlig form! Kul!
2016-07-19

  Ingrid Trolle
En krånglig historia
som inte låter sig
tolkas på en kafferast
2016-07-17

  Bengt VIP
Broder!
Något spännande händer i detta flimmer.. Jag retas av inte riktigt veta vad.. vill ha hela storyn. -ett gott betyg på Din skrivar konst!
Ett tips till mordspanarna är att besöka folkets, tidigare diktatorns palats ett mausoleum för ett fattigt folk. Dock enda platsen med frisk luft i staden.
Bästa hälsningar
Bengt

2016-07-17
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden