Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finnmarken

 

I Finnmarken bor en tystnad
skogen är milsvid
När jag äntrar stigen
på vägen ner mot vattnet
ser jag hur träden böjer
sig i vinden
och bugar för mig
Jag är välkommen
Att vandra här
känna den rena luften
möta bergens stolthet
Det är en skönhet i sig
Här har stenar malts
till små fragment
Av en urtid
En början
Den vackra sjön visar sin kraft
vattnet glittrar i solen
Jag anar djupet.
Mitt i allt guppar en båt
trotsar årornas årtag
Det är fortfarande
en tidig morgon
När jag hoppar i
det kalla vattnet
för att simma dig till mötes

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 796 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2016-07-17 11:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En väldigt vacker dikt, som verkligen är värd sin guldstjärna!
2019-11-02

  Baystream
Underbar dikt, nästan som en levande tavla!
2018-10-11

  Linda CH VIP
En underbar naturupplevelse får jag här och i mötet i slutet finns kärlek!
2016-09-23

    Dan Myrbeck
Fint om när människa och natur
möts i dur.
2016-08-23

    ej medlem längre
Wow! Jag förstår verkligen att den här texten blev utvald - grattis!
Stenfragmenten som metafor för tiden som varit, men att nutiden ändå är stolt och vacker. Och revolten i båten som trotsar årtagen.. Och så titeln! Väldigt bra, en glädje att läsa!
"ser jag hur träden böjer
sig i vinden
och bugar för mig
Jag är välkommen
Att vandra här
känna den rena luften
möta bergens stolthet"

2016-07-25

  Bo Himmelsbåge
En mycket vacker o naturlyrisk text om Finnmarken, i Dan Anderssons anda!
Den susande skogen, det vittrande urtidsbergen o det glittrande vattnet!
Mitt i allt detta sköna o vilda sker mötet
med den trolska främlingen...
Härligt!
2016-07-19

  Marita Ohlquist VIP
Fin poesi om vår underbara natur!
Förmedlar lugn och harmoni.
2016-07-18

  Larz Gustafsson VIP
Och därifrån kom en stor poet: Dan Andersson.
2016-07-17

  M M Mannheim VIP
Instämmer med aol! Mycket vacker landskqpspoesi!
2016-07-17

  Änglaögon
Härlig ödemarksstämning i dina vackra rader.
2016-07-17

  aol
Så vackert rogivande och berörande skrivet,
2016-07-17
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP