Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fragment av minnen från min tid som facklig företrädare. Under tiden 1992-1996 genomfördes s.k. besparingar inom landstinget, förklaringen var att det fattades pengar. Många förlorade sina arbeten. Vad det kostade i mänskligt lidande - vem vet?


Förtvivlan

Hon dignade under bördan
de många förhandlingarna
maktlösheten
hopplösheten
vem skulle få stanna
vem skulle få gå?

Ingen såg hennes förtvivlan
eller gjorde det
men hade nog
med sitt eget helvete, vem vet?

Vården räckte inte till
eller förstod inte allvaret
det går kanske inte
att se djupet
i en människas sorg?

Hon använde helgpermissionen väl
ensam hemma
städade hela huset
bakade kanelbullar
och sedan
hängde sig i garaget

Vad kunde vi ha gjort?
Vad borde vi ha förstått?
Efteråt är allt för sent
maktlösheten
hopplösheten
Så många frågor
men inga svar.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-18 09:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP