Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viss allmänbildning

I mitt barndomshem
fanns det böcker
när jag drabbades av läslusten
började jag läsa en sommar
och jag läste all skönlitteratur
som fanns i bokhyllan
och sedan började jag med uppslagsverken
från A och kom ända till J men
sedan kom det visst annat emellan.
Jag är oerhört allmänbildad
i allt som börjar på A och till och med J
men fråga mig inget som är svårt
och som börjar på till exempel M eller R
är du snäll!




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-19 16:36



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Som tur var så fortsatte jag att läsa litteratur även efter sommaren 1965, så några luckor i min allmänbildning har lyckats fylla igen!

"fniss"
2016-07-19

  Staffan Nilsson
Allmänbildning är att veta litet om mycket, nörden vet mycket om litet.
Allmänbildning ger perspektiv.
Perspektiv ger tolerans.
Allmänbildad är inte att vara uppslagsbok.
Allmänbildad är att ge perspektiv.
Perspektiv ger tolerans.

Fin text som blottar spänningen mellan allmänbildning och tunnelseende.
2016-07-19

  Gunnel Eriksson VIP
Bra med en glimt i ögat.
2016-07-19

  Larz Gustafsson VIP
T ex Mongoliet eller runstenar.
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP