Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tålamodets lycka

Väntan, väntar
sitter tyst på badbryggans bänk
gömd bakom handdukarna
som hänger på tork
den jag väntar på
är trädgårdens skyggaste.

Jag har bestämt
den är värd väntan
så jag väntar
ån flyter förbi sakta
vattnet är nästan svart
färgat av skogarnas mossar
på ytan seglar de gula löven
skummet från forsen uppströms
har skingrats
små små vita prickar av vitt skum
flyter förbi tusentals
och de oroliga skräddarna
dansar på vattenytan
skapar ständigt små vattenringar.

Väntan, väntar
prövar mitt tålamod
det är ingen brådska
den jag väntar på
for förbi nyss när vi badade
tog en hög omväg
genom träden när den anade oss
så nu spanar jag nedströms
ser långt
dit där ån kröker nästa gång
nästa fors kan anas
skummet lyser i solljuset.

Men här är det skugga
träden ramar in åbrinken
svalt, stilla
ingen vind
väntan, väntar.

Anade en rörelse
in bland åkantens ridå
nedströms
hann inte se
var det den?

Väntan, väntar
så kommer båda två
snabbt genom löven
tvärs över ån
precis framför bryggan
det blänker till i turkosblått
ett ängsligt rop
så försvinner de
in i det gröna
bort bakom nästa åvindling
och väntan är över.

Lycka, lycka
jag har sett kungsfiskarna
trädgårdens skyggaste gäster.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-26 11:48



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Naturlyrik på hög nivå!
Läser och njuter av din fina text.
2016-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP