Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt Namn

Du ber blott om namnet, men svaret är ett liv.
Jag är Sol och Månes dotter och syster till alla Stjärnor på himlavalvet.
Jag är Djur och Naturens vänner, men jag står ej över dem, och ändå ej under.
Jag är fri som Vinden och muntert porlande som Bäcken och fagert ljuvlig som Dofter runt omkring oss.
Jag är som en Aftonstjärna, som ej vet av varken Ny eller Nedan.
Jag är en Aftonstjärna.

Jag är som en Stjärna en vinternatt,
blek och oskuldsfullt härlig.
Jag är som en Aftonstjärna som ej vet av varken Ny eller Nedan.
Jag är en Aftonstjärna för jag knoppas om kvällen, blommar om natten,
för att sedan blekna bort, försvinna, i gryningens första strålar.
Men jag kommer sedan på nästa kväll åter i knoppgestalt,
för att åter blomma för natten.
Jag Är Aftonstjärnan.




Fri vers av Tintolin
Läst 332 gånger
Publicerad 2004-09-20 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tintolin