Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssna och tala

Lyssnare
hör bottentonen
bakom
det uttalade

djupt
försjunkna 
i resonansens
dunkel
med örat mot 
tunt ädelträ 

vägrar använda
repliker och dissonanser
som språngbrädor
för jagets exponering

lyssnares
tystnad
starkare
än varje
pockande
röst

söker 
klangen
djupet
bredden
i mellanrummen
pausens mening
och sälta

pratkvarnar
mal sönder
det sagda

men talare
lyssnar
genom munnen




Fri vers av Petter Wingren
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-28 07:08



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Precis som det är! Mycket bra skrivet om lyssnandets konst. Pratkvarnar som bara mal på, göre sig icke besvär i mitt sällskap. Då blir jag en mussla.
2016-07-28

    ej medlem längre
En dikt med ett fint budskap. Jag gillar väldigt mycket:

"lyssnares
tystnad
starkare
än varje
pockande
röst"

Det är ju på pricken så det är!
2016-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren