Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(: livsöden)


= A L G O T.



























han fick namnet



ALGOT,



o-ombedd.






det kom


att färga



hela hans liv.




Fri vers av KYREUS of Sweden
Läst 303 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-08-01 12:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket vi får o-ombedd.....tänker jag.
2016-08-03

  Ingrid Trolle
Algot är ett namn från
1200-talet och betyder den
ädle goten enligt vad jag
kan få fram.
Din text förstår jag så att
det skulle betyda oombedd.
d v s icke önskvärd, vilket
är alldeles fruktansvärt
hemskt och verkar vara
elaka människors egna
primitiva utbrott.
Det är intressant att tänka
att namnet ska ha betydelse
för utvecklingen av
karaktären.
2016-08-01

  Fredrik P. VIP
Kallades aldrig för mitt namn i barndomen. Öknamn och smeknamn vanliga.
2016-08-01

    ej medlem längre
Intressant tanke... påverkas vi av våra namn? Lästen bok om detta av Wiseman(en psykolog). Han hade kommit fram till att det finns ett samband mellan namn och yrke.. Björn Sprängare... Annika Vinst... osv. Mitt eget namn Ingemar tycks inte ha någon känd betydelse... kanske även det talande om vam jag är:-) Och ditt namn är ju ett bevis för att tesen kan stämma.
2016-08-01

  Respons VIP
"Säg Algots det räcker" sjunger Nynningen i en av sina låtar.
2016-08-01

  Federico Romano
Bra bild, tyvärr förstog jag ej ordleken..
2016-08-01
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden