Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motorcykeln

Jag ägde
en underbar
motorcykel

den rymdes
i min hand 
gick
omåttligt fort 
tog inga
hänsyn

motormusiken
var mjuk
och mäktig

kurvorna
som kom emot mig
fångade jag
med anpassad 
lutning

ju högre
hastighet
desto 
mer påtaglig 
tyngdlöshet
och tyngd
i motorcykelns 
kropp och muller

mina fingrar
älskade den

sedan dess
har handflatan 
med årsringar
djupnat
och älskat

med tidens alla
lämnade avtryck
tecknade på
tunnt ark

jag ägde
en underbar
motorcykel




Fri vers av Petter Wingren
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-02 17:28



Bookmark and Share


    jaybird
Så gör man metall och muller till kärleksfull och finstämd poesi. Vackert!
2016-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren