Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oförenliga

Uttalare
och bekräftare
två olika
folkslag
sida vid sida

två oförenliga
raser
ömsesidigt
beroende
av varann

de första
dikterar
de villkor
som de andra
har att bekräfta

de som tar
varje tillfälle
till att tala om
hur verkligheten
är beskaffad

de som har
ständig
uppmärksamhet
på vad uttalarna
uttalar

den enes
namnteckning 
betyder makt
den andres
underkastelse




Fri vers av Petter Wingren
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-03 16:55



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Håller med Boel i hennes resonemang. Kanske är man både och beroende på vad det gäller. En text att fundera på.
2016-08-04

    ej medlem längre
Jag undrar om det ändå inte är så att de flesta av oss är både uttalare och bekräftare. Kanske inte samtidigt men vi alternerar mellan att vara det ena eller det andra. En tankeväckande text är det.
2016-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren