Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Opublicerad tonårssonett ånyo. Skall skriva nytt, men är för energidränerad. Ni får hålla till ondo med gammalt skåpmögel så länge...


Kapitalistighet [sonett]

 

 

Jag är Herr Vinst, den rike direktören.

Miljonerna blir ständigt fler och fler,

men jag vill bara tjäna mer och mer,

ty mängden spelar roll, inte valören.

 

I rikedom jag badar, med likören

i höger hand på sedvanligt manér.

Vid dollarfanan, höghetens baner,

jag gråter mynt i takt med änglakören.

 

Jag bjuder upp till fest för hela världen;

ja, för alla som kan lösa en biljett

till glittret och glamouren och till flärden.

 

Vi skrävlar stolt vid snålhetens bankett;

med armodet som trälen, jag som värden,

och tar en skål för välfärdens skelett.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-08-04 00:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Träffande om dem som styr... och om resultatet!
Mycket bra skriven sonett!
2016-08-06

  gunnnar nylund VIP
Träffande beskrivningar med en bra
slutknorr.
Bra vetja!
2016-08-05

  anathema VIP
Schyssta rim och bra flyt i sonetten! Listig titel också.
2016-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP