Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behandlingen av språket kan stundom vara en såsom framkomlig väg. MAD är en av de tidskrifter som fått sina efterföljare. Ett något kan ibland bana väg för det som skall komma en smula efter, vara en lysande punkt i ett annars mörker.


Något litet om att retas




Manipulation kan du kalla den sortens
retning som om den gör mottagandet
just hyggligt mottagligt, gör den även
möjlig att upprepa, göra igen och igen.

Just utövningen kan gång efter annan
vara en just prövning för retningen,
manipulationen, övningen. Personen
ifråga kan välja att i någon mån söka

utstå den, utmana den eller kasta en
som hink med kallt vatten över den,
mer eller mindre bokstavligt talat. En
och samma person kan en prova på

eller på annan om så känns befogat.
Resultatet kallas ibland för forskning
och kan ge önskad utdelning oavsett
vad denna än blir, hur det än utfaller.

Eftersom det kan vara av ren nyfikenhet
eller något ditåt, kan personen ifråga då
svara exempelvis."Jo, förstår du, jag var
uttråkad av lugnet och ville skaka en

smula liv i livet. Därför såg jag mig tvungen
att starta 'världskrig'". Personen kan även
äga ett överflöd av tid eller pengar. Makt
och möjlighet är också 'bra', samt kanske

ha en vän med snarlika intressen som
kan bistå med medel som behöver brukas,
testas på fältet. Varenda människa kan
tyckas tycka om själva retningen eller

manipulationen i sig och det är då fint
om den kan komma som en överraskning
för den som är mottagare. Det bästa är
om den som är utsatt kan fås att tro att

det är en idé som personen fått själv,
fast i det fallet har benämningar som
'hjärntvätt' fått viss spridning inom
även det som vi populärt kallar fiktion.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 337 gånger
Publicerad 2016-08-06 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP