Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så sa vi

Säger du nej
och menar ja

säger du ja
och menar nej

du svarar mig
nej
men man kan
ju ändra sig

vad var det
vi sa
när vi byggde
på sandslottet

det viktiga
är uppbrottet
så sa vi

från slaveriets
grytor
med fläsk
godis och läsk

så sa vi
från njasså 
och njaträsk
med sötaktig stank
från barbariets
halva kväden

uttåget 
utan inkasso
exodus
vart ska vi

till klar
och frisk luft
dit drar vi

till näringen
odlingen
förädlingen
den goda säden
 
lekluststuds
mot nejplank
sedan fånga
i lyra

JA
min vän
räkna 
till fyra

JA
studsstudsa
och fånga igen

JA
nu är goda råd
dyra

JA
om inte
språket
ska brista
sönder
torrdö
i sin kista

när du lyssnar
och talar
till adel
präster
borgare
och bönder

hör du nej
så är det nej

hör du ja
så är det ja

säger du nej
så är det nej

säger du ja
så är det ja

men visst
kan man
ändra sig




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-07 13:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Välskrivet och tänkvärt med snyggt uppbyggda rim.
2016-08-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och tänkvärd text om ordens ibland tveksamma budskap.
2016-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren