Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/prismärkt lycka....


E f t e r g l ö d - - -



























nattens timmar

kröp fram


det som aldrig

skulle få hända

- hade hänt


han hade lämnat henne

- för gott



LOUISE var i upplösningstillstånd

- vad hade hon gjort för fel?

- vad hade hon sagt? gjort?


hon hade ju alla år

älskat JAMES i blindo

- utan förklaring


.....


skammen kröp

som en elak orm

längs hennes ryggrad


händerna darrade

ja hela hon skakade

besinningslöst...


hur kunde hon känna skam

när hon egentligen

var helt oskyldig

till uppbrottet?


vad skulle nu släkten säga?

och barnen, de nu vuxna barnen?


inte gör gamla människor - "sånt"?

bara klyver en sörgårdsidyll

som ett bombnedslag...


* * *

två år senare "finns inte"

LOUISE

inte i sörgården

men i sin egen tröstlösa

skuggvärld


skilsmässan

hade obevekeligen

blivit en spegel

i vilken hon till slut funnit

sitt okända jag




inget återstod.

jo, en sak,

men LOUISE

var för feg.



Fem gånger

hade hon förgäves

stått på perrongen

vid Gullmarsplan

och sett tunnelbanetågen


rulla vidare




Prosa (Kortnovell) av KYREUS of Sweden
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-07 14:28



Bookmark and Share


  Respons VIP
Tragiskt och komprimerat livstrauma.
2016-08-08

  Ingrid Trolle
Att möta sitt eget
jag är en svår process
att hantera i synnerhet
om spegeln visar sig ha
ett annat ansikte än det
fina släta. ---
Texten är djupt berörande
och leder till det oundvikliga
som inte heller lyckas.
Ett förfärligt ögonblick då
misslyckandet ligger naket-
En mycket välskriven text
som borde stjärnmärkas!
2016-08-07

    ej medlem längre
Välskriven, levande, berörande... lärorik. Livets största skräck?... att bli lämnad.
2016-08-07

    ej medlem längre
de är mycket välansade, välskurna de här texterna du skriver, visst är de längre än jag kan minnas de från förr, eller minns jag fel. tänkvärdheter återspeglas på ett personligt vis... tack.
2016-08-07

  Rise Little One
Det är svårt att fatta ett sådant beslut!
2016-08-07
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden