Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nu har jag köpt sjujävla massa snus, från snusbolaget.se - nu är det bara att skriva en dikt om läppgodis,. Nåja, tobak i alla fall. En tonårsdikt från nittiotalet om cigaretter.


Lucky Strike

 

Du träffade mig som en smocka,

med din pikanta arom.

Din ljuvliga smak på mig locka,

för jag är en glad gastronom.

 

Du skänker mig oerhörd lycka,

du känns som ett smekande slag.

Röken din luften vår smycka.

Jag avnjuter dig varje dag.

 

"Tobak det skadar din hälsa."

Säger moralens elit.

Men Luckies de kan endast frälsa,

och lungcancer blir en merit.

 

Du är just som bomull och honung

för mina inre organ.

Tobakens okrönte konung,

en ängel, en skimrande svan.

 

Smak, Nikotin och all tjära

har gjort dig så fin och sakral.

En stolthet - en cigg med stor ära,

ett Amerikanskt original.

 

Du ligger så söt på min bringa,

när jag har krupit till kojs.

Romansen i öronen klinga.

Du är cigarettens Rolls Royce.

 

Min vän, du och jag vi är lika.

Vi föder varandra kamrat.

Jag brukar ditt filter som fika,

du brukar min lunga som mat.

 

 

Begäret jag dock aldrig stoppar,

jag gör inte ens ett försök.

Till aska det blir våra kroppar,

tillsammans vi går upp i rök

 

* * *

 

Brasklapp:

Jag var arton bast när jag skrev denna, med följande resonemang:

"Jänkarna kan inte göra whiskey eller öl, men cigaretter har de lyckats med. Tobaken är emellertid turkisk, men det sänker ingen skugga över amerikanarna. Men numera röker jag nog hellre Blend, detta enkom för att så många åderbråckstapetserade KomVux-ladies glupskt suger på cigaretter av det märket, och som sådana vill man ju vara."




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 611 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-09 23:54



Bookmark and Share


  Briza media
Underhållande tonårsdikt med bra rim! Produkten ger jag inte mycket för, (lungcancer är fan så sunkigt på nära håll) men poeten var grym!
2020-05-25

  Valkyria-Fatale
meeen...edit: Vienna kom tidigt 90-tal, kom jag på nu ^^ hehe Minnet var kanske inte så bra som jag trodde.
2016-08-10

  Valkyria-Fatale
Då jag var mamma
vid tjugo
Fanns ej åderbråck
dock celluliter
Rökte tjejcigg
av märket Vienna
blekt hår av Henna
det var mina
rökfyllda meriter
Dock byttes
Vienna mot
Blend Ultima
Det var det nya fina
Jag fick lite av allt
Jag var tjej
och att röka var ballt
Låga värden av
nikotin och tjära
Vad mer kunde
man som rökbrud
begära
Tjejciggen Vienna
dog ut
Långt innan jag
med särbon
gjorde slut
Men ack du ljuva
80-tal
Mins den nästintill
som helig och sakral
Gula fingrar
och guldblekt hår
En matchning i färger
Jag minns det som igår...

(fast så gula var (är) inte fingrarna....haha)



2016-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP