Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett samhälle i dina händer.

Ett ruttet öga som spökar
När jag talar finns dem som då tystnar
Men fler av dem som aldrig lyssnar
Men bry mig föga, ty en bara viskar

Gulaktigt med rödspruckna blodkärl
Ger ett osäkert intryck men som vill så väl
Du jobbar för mynt, din enkla träl
Politiker bara målar upp, än fler vägskäl

Tar du den i munnen eller i röven?
De höjer skatten och du tömmer plånboken
Alla spänner öronen åt den fina lögnen
För den fula sanningen, är då ingen sugen

En ny tid belagt i mörker
Ett huvudvirus som aldrig läker
Du vet ingenting, men låter ändå så säker
Men ingen bryr sig, som du nog märker




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Alexander Gustafsson
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-15 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson