Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oh kors då! del 2

 

Den sista maj en tisdag i år

ljöd sommarpsalmen före alla andra 

Israel Kolmodins En blomvstertid nu kommer,

ut över Narinken i Helsingfors!

 

Det var de olika församlingar i Helsingfors 

som samlade 2300 personer

för att ett ögonblick i försommaren 

sjunga och hylla vår gemensamma 

kristna tro.

 

Tänk om detta kunde hända centralt

i Stockholm 

att vi samlas för att sjunga till Gud i höjden.

 

Detta skulle säkert den svenska kyrkan

med Stockholms biskop Eva Brunne

i spetsen sätta stopp för!

 

För när svenska kyrkan

inte vill att vi ska visa vår

gemensamma kristna tro

med att bära det kristna korset

väl synligt.

 

För att detta kan sticka i ögonen

på andra religioner

iklädda sina religiösa symboler.

 

Jesus bar tvärslån på via Dolorosa 

som skulle bli en del av korset

där Han dog för våra synder

på Calvariae Locus.

 

Där korset visade världens mitt

med korsets armar sträckande 

i de fyra väderstrecken.

 

Korset!

Grunden för vår 

gemensamma kristna tro!

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-16 01:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man ska inte behöva skämmas för sin tro utan kunna visa den öppet...
2016-08-19

  aol
Säger som Senta sicken kyrka vi har som tänker och gör så bedrövligt att höra,
2016-08-16

    ej medlem längre
Det är sant, korset är kristendomens grund och tecken! Den som tar bort det tar bort den kristna tron ur svenska kyrkan.
2016-08-16
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP