Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Matchen

Du spelar
fotboll
i ett framgångsrikt
lag

du är medlem
i ett majoritetsparti

du musicerar 
i ett band
som gör
karriär 

du umgås
med rätt
personer

din röst
och dina åsikter
bärs fram
i alla media

du är beundrad
och ditt namn
är på var mans
läpp

ditt utseende
och din klädstil
bildar skola

du är
i allas ögon
en vinnare

men möter
du ont med ont
har du förlorat
matchen
mot dig själv

och därmed
allt




Fri vers av Petter Wingren
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-20 09:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En bra text med mycket visdom i botten. Orden "mot dig själv" i näst sista strofen förklarar på ett mycket klart sätt vad du menar. Välbehövliga ord i en dikt som kanske skulle missförstås utan dem. Livet är ju ingen tävling, åtminstone inte mot nån annan...
2016-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren