Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att be måste vara det dummaste som finns. Om Gud har en plan och är allsmäktig spelar det ju inget roll vad någon ber om - att någon skall friskna till exempelvis. Be inte om att få ett PS4 i julklapp - sno ett i stället och be sen "gud om förlåtelse"...


Gud hör bön - Han skiter blott i dig

 

I kyrkan - fårens zoo,
jag korsfäster min tro:
Att Gud hör bön det må väl vara sant
Han skiter dock i mig.
Han bryr sig blott om sig:
En narcissistisk, spefull kverulant.



 

***

 

"Religion has actually convinced people that there's an invisible man living in the sky who watches everything you do, every minute of every day. And the invisible man has a special list of ten things he does not want you to do. And if you do any of these ten things, he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever 'til the end of time!

But He loves you. He loves you, and He needs money! He always needs money! He's all-powerful, all-perfect, all-knowing, and all-wise, somehow just can't handle money!”


- George Carlin




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 664 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-08-23 08:51



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Koranen och bibeln är de mest spridda böckerna i där judebibeln lär vara den bäst säljande,och på dessa böcker styr de världsekonomin.
Mammon och gud,jo ! jo !
2016-08-25

  Schizooliza
Hahaha oj detta var ju ett porträtt av en närhörig med grandios självbild kontroll o maktbehov samt deuskomplex.:)) Personligen tror jag dock inte att gud går att finna någonstans utanför vår egen medmänsklighet. Men massan jagar hägringar....,the world is on its elbows and knees its forgotten the message and worship the creeds...
2016-08-24

    Dan Myrbeck
Vi får slussa över frågan till någon djupt religiös och påläst med högt i tak.

Jag anser att allt och alla kan ifrågasättas, och finns det inga
rimliga svar eller förklaringar,
så...
2016-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP