Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bygga hus

Jag bygger hus.
Virke och tegel,
rörmokaren har arbetet inskrivet i sin orderbok.
Går omkring
följer gränslinjerna på marken
sparkar till några spikar
för tidigt att städa ännu.
Från andra våningen ser jag havet
i lekparken vaggar gungorna i vinden
vinden som är mitt virke och mitt tegel.
Går nerför trappan
faller framstupa över orden.
Jag bygger mitt hus.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-24 10:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist