Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den 24 augusti 2016 drabbades staden l'Aquila, Italien, av en jordbävning, staden förstördes och många dog och några kunde räddas efter att ha grävts fram ur rasade hus, bl.a. en liten flicka och folket ropade ragazza ragazza - en flicka, en flicka!


Ragazza ragazza!

Det sker under
underbart
mitt i förtvivlan
finns ett hopp
mitt i rasmassorna
hittas en liten flicka
hon lever
hon kan räddas
jubelropen
mitt i den dammiga tystnaden
hoppet om under
får de trötta människorna
att orka ännu en stund

Så borde vi alltid orka
och ropa till varandra
rädda flickorna!
de hungriga
de svaga
de slagna
de förtryckta
de våldtagna

Ragazza ragazza!




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-25 09:38



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Just denna dikt handlar om flickor över hela världen, framtidens kvinnor. Det pågår förtryck mot dem och det vill jag belysa med denna text. Next time, next poem kanske handlar om pojkar, hur de kan växa upp till goda män!
2016-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Ja, vad ska vi med pojkar och män till?
Vi är bara i vägen.
2016-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP