Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet

Livet
att födas och växa och mogna
att fnissa och skratta och flamsa och sjunga
att leka och hoppa, slå kullerbyttor
att lära och läsa, begrunda
och göra sin svenskaläxa
att växa mera för varje dag
att dansa twist och gammeldans
och vara ute och festa
att flirta och bli lite kär
att fråga chans
att lära sig kyssas med öppen mun
att älska för första gången
och vara så där himmelens kär
och få sitt hjärta krossat
och sedan bli helt förkrossad
att resa sig upp och ta nya tag
och bli så där kär igen
som man aldrig varit förut
och sen göra slut
att hitta sig själv
att hitta den rätta
att lova att älska till döden
att flytta ihop
och kanske stå brud
och lova varandra trohet
ha bröllopsfest
hur blir det sedan?
att hitta en vardag som funkar
med barn och villa och hund
och kanske inte få sova en blund
på flera veckor
och längta till sommarsemester
ett jobb som tar tid
vad är det för liv?
och övertid och stress
och gräl eller isande tystnad
att ha det som folk har det mest
att tappa bort lusten och orken
och tappa bort varann
att gå isär
nu blev det så här
och hitta sig själv igen
och plocka upp bitar
av det som fallit isär
det tar tid
men tid finns det gott om
ett helt långt liv
vi kan fortsätta nu
precis som förut
att växa och mogna
och läsa och lära
och fnissa en smula
och dansa och skratta
och älska oss själva och andra
och ta livet precis som det kommer
varendaste solskensdag
för så tänker jag
vi kan fortsätta sjunga
vi är evigt unga.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-25 10:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Skriv en bok som alla läser
Ge pengar till ett institut
Gör en sång som alla sjunger
när terminen tagit slut
Sy upp en kollektion av kläder
Ge ditt namn till ett gevär
Var det extra i parfymen
den som vackra kvinnor bär"
2016-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP