Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Greve Leif - The noble gaylord goes techno

 

Greve Leif, en ärkeknöl
Gillade att knarka och att bedja
Ta en dans och dricka öl
I hörnet av sin medeltida smedja

Men trött på vals och mogen dans
For han in till stan i Satans tender
Av psalm och holk han kom i trans
Och smälte in bland liktyckande fränder

 

 

Han var ett drägg, ett as
Som sög sig hög på gas
Han var ett kräk, ett svin
Som sög amfetamin
Han var adelsmännens diskokung
Som sög både kuk och pung
Han var kristendomens knarkkurir
Ja, en drogernas bankir
Greve Leif!

 

 

Han shejkade på diskotek
Så både svett och heroin det stänkte
En sedlig man, så blek och fet
Vars pungskydd utav silver sken och blänkte

Han svängde med sin runda kropp
Och tog en sil och började att njuta
Av acid, techno, rejv och pop
Och frälste andra danspar med sin spruta

 

 

Han var ett drägg, ett as
Som sög sig hög på gas
Han var ett kräk, ett svin
Som sög amfetamin
Han var adelsmännens diskokung
Som sög både kuk och pung
Han var kristendomens knarkkurir
Ja, en drogernas bankir
Greve Leif!

 

 

På varje krog, på varje bar
Som Greve Leif med droger invaderat
Fanns i varje pissoar
En bibel och en holk nån konsumerat

På varje hak i denna stad
Har Greven ungdomssynderna fördrivit
De brukar psalm- och hampablad
För Narkokristna rejvare de blivit

Han var ett drägg, ett as
Som sög sig hög på gas
Han var ett kräk, ett svin
Som sög amfetamin
Han var adelsmännens diskokung
Som sög både kuk och pung
Han var kristendomens knarkkurir
Ja, en drogernas bankir
Greve Leif!


-  - -

Nekrolog:

Greve Leif finns på riktigt. Han symboliserar de snaggade pojkar, med sjusjungande lager hårgelé, guldring i örat och kroppen draperad i märkeskläder, som hänger lite varstans på krogar i detta skitpissfula land. Pojkar som hellre dansar disco än torrhånglar med sina killkompisar har mitt stora förakt. Deras bägge pappor måste skämmas.




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 510 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-25 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP