Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegling #27


- Nämen hej! Vilken trevlig överraskning! Eller överraskning och överraskning...jag visste att du skulle dyka upp de närmaste dagarna, det är trots allt höst nu...men ändå.
- Du menar att jag är deppig för att det är höst? Nja, lite kanske, det går nog över. Men det är inte det jag vill prata om. Jag har tänkt på det här med självförakt.
- Ja, vad är det med det?
- Är det inte så att ju mer självförakt man har, desto större narcissist blir man.
- Ja, så kan man kanske säga. Och?
- Jag undrar om det inte är så att en liten dos av självförakt till och med kan vara nyttigt. Så självförakt kanske inte är bara av ondo.
- Intressant teori. Så du föraktar dig själv lite, menar du?
- Nej, har jag sagt det?
- Du behöver inte säga det, jag vet vad du tänker när du säger så.
- Nej sa jag!
- Vad kallar du det här då, om inte självförakt?
- Vilket då?
- Den här dialogen mellan dig och mig.
- Dra åt helvete!
- Kul att du kom förbi!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-31 16:40



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Helt i min smak. Kunde ha skrivit det själv.
2016-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP