Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skyddslös

Köp en mössa
redan nu
inför hösten

svälj den hel
spänn ut den
som ett tält

innanför
skallbenet

till skydd
för hjärnans
kyliga tankar

köp en halsduk
redan nu
inför vintern

andas in den hel
vira den
knyt den

runt
båda lungorna

till skydd
för inre stormar

köp en vante
redan nu
inför vårvintern

pumpa in den hel
öppna den
dra den

över hjärtats
alla rum

till skydd
för dess
nakenhet

eller lev ärligt
skyddslös

året om




Fri vers av Petter Wingren
Läst 435 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-06 21:35



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bitsk humor med stort innehåll, väl förpackad i spännande ordlekar.
2016-09-07

  Den lilla tänkande
Gillar det humoristiska i dikten. Den överraskar och har en spännande form. :)
2016-09-07

  Stanley Rydell
till skydd för dess nakenhet
eller lev ärligt skyddslös året om
En stor konst som kräver mod. Men det är väl det du ofta skriver fram i undertexten? Med humor, lite burlesk. I


2016-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren