Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt skriven till en skrivarkurs. Kommer nog inte att använda den i kursen. Ursprungligen är den menad att imitera Göran Greiders dikt "Rudolf Meider är död", förutom de första meningarna kan jag inte påstå att den gör det.


Mormor är död

Mormor är död

Får beskedet att Mormor är död.

Det var det första jag fick höra den morgonen
det sista jag hade hört på kvällen
Det förstod jag inte då
Varken morgon eller kväll

Vi hade alla träffats den dagen.
Alla barn kom separat på besök
Inte för att säga hejdå,
endast för att säga hej.

Ingen vet vem som var först
Alla vet vem som var sist
Mor räddade ingen den kvällen,
förutom mig
Inget och Ingen kunde rädda Mormor,
den kvällen.

Döden kom snabbt till Margareta
Jag tror inte hon märke av det besöket
Hon märkte alla andra besökare den dagen
Vi betydde mycket för henne

Jag frågade henne aldrig vad döden betydde för henne
Kanske därför jag inte tror hon märkte den,
när hon föll till golvet

Jag var vaken när hon somnade in för sista gången
Den vetskapen är osäker
Den vetskapen räddade mor mig ifrån.

Barnen var ledsna
Morfar var chockad
Jag vet inte vad Mamma kände
De där första dagarna

En bra mormor
En dålig mor
En duktig alkoholist

Vi begravde henne i morgonrock och pyjamas
Det verkade mer passande
Jag grät på begravningen
För första gången
Men inte för första gången

Jag minns inte hennes röst
Jag minns hennes skratt




Fri vers av Tweedy
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-25 18:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tweedy
Tweedy