Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årets hummersäsong är igång och den första hummern såldes på aktion för 20 000 kr.


Priset på hummer

Pris på den mat vi alla behöver
kan vara så olika dag för dag
mellan världens ytterligheter
jag undrar nu, som jag gjort förut
pris för en hummer, fantastiskt
en obegriplighet av storhet
hur många skålar av fattigt ris
kan man få för samma summa?

Men det är inte det som det handlar om
säger du som motreplik
men tänk att det tycker nog jag
vi behöver mat varje dag
och det gäller oss alla hela världen runt
och allt annat är faktiskt bara strunt




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-27 09:37



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Priset för en hummer idag = 20 000 kr
Priset för skolmat till ett barn en dag = 2 kr

Enkel matematik
både för den som är fattig
och den som är rik.

www.wfp.org

2016-09-27

  objekt3
i kina har de regler för hur mycket arsenik det får vara i ris
2016-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP