Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart Valborg


"Svart Valborg"

Det blir ljusare ute
Men inuti råder mörker
Sista april, gråvita skyar.
Nerför Folkungagatan
"Det var ju inte så här det skulle bli"
Sa jag och trycktes stilla ned
Jag var aldrig värd mer än din tystnad.
Allt vi rörde vid
Skulle ju bli till guld.

Flyttfåglarna skriker efter nåd
Och igelkottarna brinner inne.
Någonstans tror jag allt
Hålls ihop av sanningen.
Och jag kommer aldrig vara din vän.
Jag ska slänga mig på majbrasan
Ett likbål för oss
Som ska bränna bort skoskavet från
När jag hela tiden bar dig
Och gick i dina fotspår.

Fake it till you make it
Det var programförklaringen för oss
Det finns inte plats för ett vi
Antar att våra egon tog ut varann
För det finns ingen jävla solidaritet längre
Nyliberaler i röd vänsterkostym
Du och jag är väl en metonym
När vintern rasat ut bland våra fjällar.

Facebook.com/robinvelandermusic




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Robin V
Läst 575 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-09-28 12:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är kolsvart och det är bra!
Ja, nånstans hålls allt ihop av sanningen. När vintern rasat ut bland våra fjällar.

2016-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V