Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
11/5- 2006


Utan titel

ett faktum som vändes uppochner
för länge sedan
målas nu i svart och vitt
saknaderna svider i ögonen och
jag
kvävs i mina egna andetag

vi trillar baklänges flera mil
och fumlar efter något konkret
att greppa
något som inte redan
fallit

jag når inte upp till mina egna stapplande
försök att klara av vardagen
jag
vrider mig i ångestsvettiga lakan
knyter händerna hårt hårt hårt
redo att slåss om det behövs

vi ser på varandra
och
jag vill så gärna att du ska se
vad jag tänker
att du ska fråga om vad jag verkligen vill
men det blir såklart bara gråa samtal
som det brukar

meningslösa ord flyger ur min mun
påklistrade leenden avslöjas och
en inre gnagande smärta växer sig större
blir för stor
jag
faller
jag faller
jag faller jag
faller

-

(tänker att
det vore fint om du kunde fånga mig)




Fri vers av Heppz
Läst 392 gånger
Publicerad 2006-05-13 00:23



Bookmark and Share


  Zara VIP
ja vad ska man säga me rän avd man redan sagt?
du är enorm....du kittlar min läsar själ och OH.....


DONT STOP!
2006-07-03

  n00b
Daymn! Nu vill jag skriva lika.. utförlig och fin kritik som du skrev till mig. Jag tycker om den här dikten, även om den ger iaf mig en sorgsen, frustrerad känsla på något vis.

"knyter händerna hårt hårt hårt
redo att slåss om det behövs

vi ser på varandra
och
jag vill så gärna att du ska se
vad jag tänker
att du ska fråga om vad jag verkligen vill
men det blir såklart bara gråa samtal
som det brukar"

Det är det som utmärker sig mest när jag läser den. Ångesten i lakanen coh de knutna nävarna som ändå ska slåss förtvivlat, det är.. gaah adjektiiv come to me! GER KÄNSLOR!
Och "vi ser på varandra.. " visar så bra en vardaglig situation, som man vill och tror skulle kunna vara så mycket mer.
Slutet var fint också, att man faller och vill att någon ska fånga en. Längtan efter gemenskap och igenkännande tolkar jag in där litegrann. Och närhet.
Åh den var fin!
2006-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Heppz