Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröst

Jag möter mina problem
med att städa
diska eller duscha

Inte för att det löser problemen
men det stärker beredskapen

Inför den stora drabbningen
är jag ren och välklädd
verktygen fungerar
och jag vet var de finns

Men det kommer sällan björnar
som vill slåss
eller orkaner som kan bemästras

Det glider ofta in en röd ångestdimma
bakom bröstbenet och mjälten
och jag letar i skafferiet efter tröstgodis
eller längtar efter en öppen famn




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-10-01 19:20



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket bra skrivet!
2016-10-04

  Anya VIP
Jaa ibland kan de enklaste saker bli tunga...som att städa, diska eller duscha. Så tänker jag. Men härligt när man fått något klart, om det så är en ren kropp.

Tycker särskilt om sista strofen...röd ångestdimma. Talande metafor.
2016-10-04

  Magdalena Eriksson VIP
läser och får en glimt av strategier eller mig som jag också gör
städar och på begravningar är alla så snyggt klädda...
tack för öppenhjärtlighet som sprider sig fint.
2016-10-03

  Stefan Albrektsson
Ååå, jag gillar din starka beskrivning i denna - hur man liksom förbereder sig för fighten, och hellre vill ha "konkreta björnar" eller "påtagliga orkaner" (eller Don Quijoteiska väderkvarnar) än den där odefinierade ogripbara invändiga dimman...
2016-10-02

  Kjell Åhsberg
Ja, det gäller att hålla sig sysselsatt. Antingen för att glömma kraven eller förbereda sig på det kommande. Men vad? Kan vara vad som helst.
2016-10-01

    jaybird
Anfall är bästa försvar. Men det kostar på. Man får syna sin försvarsbudget.
Inlyssnande tankar du bjuder.
2016-10-01

  Marita Ohlquist VIP
Väldigt bra tex om livet när orosmolnen hopar sig över huvudet!
Det sista styckert är värt en extra applåd.
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP