Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett oskrivet blad

 

 

Den sista sidan i världshistorien 

behöver inte skrivas

för historien upprepar sig bara.

 

Första världskriget skulle vara kriget

som avslutar alla nya krig.

 

Det var inte kapitalet

som skapade Adolf Hitler.

 

Utan han utnyttjade 

bara en lågkonjunktur 

till sina egna syften. 

 

Så kapitalet gjorde en kraftsamling

när de märkte att Hitler kunde vinna

med sitt tredje rike.

 

Så kapitalet lyckades

och Hitler var ute ur leken.

 

Världen blomstrade på nytt

och vi levde lyckliga igen

kapitalet vann ny mark.

 

Men lyckan håller inte i sig

och en lågkonjunktur 

närmar sig igen.

 

Ännu en gång ska historien

upprepa sig igen.

 

Inga fler historieböcker 

behöver skrivas

sista sidan kan vara oskriven.

 

Det är bara att ta ner från bokhylla 

någon gammal dammig bok

och läsa den igen!

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-02 00:58



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
En stark text om att vi borde ha lärt oss av historien. Tyvärr är det inte så.
2016-10-03

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, människan lär sig aldrig...
2016-10-02

  kirsti ylinikka VIP
Historien, som modet, upprepar sig med smärre variationer. Därmed måste man anse människan vara vanedjur med väldigt kort minne.
2016-10-02

    TvåTungor
Det kändes lite skrämmande att läsa! Men dock säkert sant...
2016-10-02

  Rise Little One
Världens historier genom poesi!

2016-10-02
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP