Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönstret

I början av 70-talet
öppnades ett fönster
i mina morföräldrars liv

Äntligen ett slut på
det dagliga slitet
på Hagbyhemmet
eller Sågbladsfabriken

En möjlighet till bussresor
med andra pensionär
till Österrike och Italien

Morfar tog ett kort
med instamatic-kameran
över ett alplandskap
Ett kort som Nora-borna
kunde beundra om de tittade in i skyltfönstret
i fotoaffären på Storgatan

Det finns en glädje i att öppna ett fönster
för att släppa in ljumma vindar och fågelsång

Det finns en förväntan
om ett större liv
och en rymligare gång

Nu vilar de sedan länge i jorden

Men jag bär med mig bilden
och hoppas på ett större liv
en rymligare gång
ljumma vindar och fågelsång




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-09 12:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
2016-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP