Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Före Big Bang

 

 

För 13.9 billioner år sedan såg det mörkt ut

den värld som vi lärt oss

vara vår egen

ser ut att vara slut.

 

Det ekonomiska system 

som vi lärt ska vara

för vårt allas bästa.

 

Har gått över styr

när girigheten tagit över

för några få.

 

Blivit ätterstupan 

för vår civilekonom

istället för det var menat 

för allas bästa.

 

De mörka molnen kom över 

oss alla

både på den sida som solen belyser 

och där den inte lyser

på vår planet.

 

Det onda tog död

på det goda

och kärleken såg sig besegrad.

 

Lugnet var borta

stillheten förvandlat till kaos.

 

Det som var så fint

så fantastiskt vackert 

förvandlades till död skog

aska av städer 

utrotandet av liv.

....................................................................

Stephen Hawkin sitter fängslad

i sin livsgivande rullstol.

 

Hans kropp förvriden av sjukdom

allt utom hans intellekt.

 

Han var vänd mot den tusenhövdade publiken 

hans datastyrda metalliska röst

började berätta om Big Bang teorin

då vår jord skapades ur intet?

 

För 13.8 billioner år sedan.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av M M Mannheim VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-18 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP