Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns min barndoms Jesus

Jag minns min barndoms Jesus
på planschen i söndagsskolan
en blond och vek man
med ett milt leende
och vit fotsid klänning

Jag blev sjuk och missade
ett halvår av söndagsskolan
lite tråkigt var det
för jag hade kvar så många frågor
som aldrig fick något svar

En sådan man som fick folk att lyssna
han måste ha ropat ut sitt budskap
han kan väl inte ha varit så vek?

En judisk man född i Betlehem
han måste ha varit mörkhyad
brunögd och svarthårig
han var nog inte blond och blåögd

Men mest av allt undrade jag
han vandrade runt hela det heliga landet
och ägde just ingenting
gjorde goda gärningar
och sov lite här och där
gärna ute i naturen
den där skinande vita klänningen
vem tvättade den?







Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-25 23:34



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Det sista, där: en bra fråga ! !
2016-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP