Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Höstfärger


Höstfärger

Hösten lyser gul
snart så är det jul
Åkern luktar brun?här i min kommun

Hösten gör sin plikt
här i mitt distrikt
man börjar ju bli van
med sådan handlingsplan

lite mera kallt
och framförallt
är vi mera inne
och odlar tungsinne

det är väl bara så
när inte himlen är så blå.
eken lyser röd och gul
Doggen fryser i sitt skjul

grå är dagen svart är natten
man kan gå på fruset vatten
dagarna är så korta
sommaren så långt borta

solen lägger sig till ro
här är så skönt att bo
så ser verkligheten ut
jag vill inte missa en minut.
//pn




Bunden vers (Rim) av Peter Norrgård
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-26 22:55



Bookmark and Share


    Orkiden
Vilken härlig höst text...
2016-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Norrgård
Peter Norrgård