Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När något blir till, Ur ingenting


Skriver ordet...

 

 

 

Jag skriver VARDANDE, ordet

blir till, jag sätter ihop bokstäverna

till ord, i en förhoppning om

att något skall hända

mellan raderna, ser ni mina frågetecken

dansande som dervischer, snurrar

mina tankar

Vad händer om jag sätter punkt. Istället.

Jag låter mig, förföras

drivas genom oändliga alléer, kastas utför stup

jagas av tvivel, piskas

Jag är en flagellant,

tiden är ett ok

 

Vem blir jag när jag skriver

vardande, blir jag till

någon som

kan älskas eller hatas eller

stannar jag bara i det grå

 

– Ser ni hur de dansar

 

In under naglarna, jag är 

ensam här och ni ser på

hur jag febrilt försöker ta mig upp, mina 

fingrar gör spår i leran

men jag ger mig inte, som en dåre

pressar jag min panna mot marken

 

Någon annanstans glöder ett hjärta,

kaskader av åtrå

en fjäril slår sina sista vingslag, drömmar

som föds ur ett ord och blir till.

 

Bokstäverna är mina vapen

jag väljer ett V

och riktar det mot

mig själv, spänner hanen

och trycker av

 

Jag ser hur de dansar framför mina ögon

innan allt blir

tyst?

 




Fri vers (Prosapoesi) av Kozo
Läst 322 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-10-27 23:00



Bookmark and Share


  bumerang

Tycker det beskriver våndan av att vilja skriva men inte hittar orden.
Tvärt emot vad dikten slutgiltigt visar oss.
orden som förmedlar det vi/jag ofta känner.
2016-11-03

  i af apa
hepp! text som pistol...
2016-10-28

    ej medlem längre
orden levererar alltid när
livet misskjuter-
och smakar papier mache,
Bra puls+
2016-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo