Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det verkliga verkligheten

 

 

I dagens Sverige

är det verkligeten som döljs

som smutskastas 

och hånas.

 

Det är verkligheten som är verklig

totalt sanningsenlig

som de styrande och vissa

i Sverige idag inte ser.

 

De låter inte verkligheten 

bli en del av landets liv och verk.

De blundar när de inte längre

klarar av verkligheten.

 

Det är den feges väg 

ut ur sitt ansvar 

från verkligheten. 

 

Den är klar tydlig att den syns

men det är lättare att blunda

Men en dag kommer 

då verkligheten tar över.

 

Sanningen kommer

avslöja det vidhållna lögnen

om ett samhälle i kaos.

 

Verkligheten är inte en

fantasi att ta fram

som i en drömfrekvens. 

 

Verkligheten är det den är

i det verkliga livet!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-28 19:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Sanningen kommer nog fram förr eller senare...
2016-10-29

    jaybird
Tack för din reflexion om verkligheten!

Verklighetsprövning och religiös personlighet står ofta i ett motsatsförhållande. Tyvärr.

Religionen är den vuxnes snuttefilt. Att tro att alla människor uthärdar existentiell ovisshet är orimligt.

Har individen medfödd svårighet att uthärda ovisshet skapar den sig en verklighet som dämpar ångesten inför verklighetens komplexitet.

Där befinner sig den religiösa personen av ren självbevarelsedrift. Religiösa är oftare, än icke-religiösa, högljudda för att övertyga sig själva.

Nobelpristagare, däremot, är ofta lågmälda personer. De förhåller sig till verkligheten och hög röst eller stora bokstäver stör dem bara i deras verklighetsprövning.
2016-10-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP