Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och vad gör vi som ser, för att hjälpa en utsatt ung tonårsflicka?


Riskzonen.

Såg dig i affären
hur han "tjuvnöp"
och provocerade.

Så när dina känslor
styrde, sa du ifrån
du kom mot honom
men knuffades omkull.

Ljudet av sparkarna
mot din lilla kropp
jag kändes stark
som en återblick i
min egna utsatthet
och det jag bevittnat.

Jag blundade tills den
ansvariga kvinnan tog
tag i honom..
"Nu lägger du av"
var det hon fräste så
hotfullt mot honom.

Men ingen tanke till
dig, du som blev ett
offer för misshandel.

Som kvinnan inte ser.

Riskzonen:
Vad ska komma härnäst?

"Det gör så ont i själen"

(Med min erfarenhet och jag vet)







Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-31 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP