Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Delad växtvärk


Hur kan vi glömma husen
som växer oss över huvudet
fyllda med avsmak och blåmärken
där vi själva växte oss små? 

Med dina labyrinter gömda invändigt
och händernas återvändsgränder
kan vi driva fram gemensamma spöken
- från subjekt till objekt. 

Vår far var en dragen pistol
(triggare kan alla vara,
för en otrygg barnaskara)
med mynningen mot tinningen, 

med cykelavstånd till Systembolaget
och cirkulerande silverrom.
Vi kan prata om det ömsesidiga:
tapeterna och garderoberna. 

Det ligger nedgrävt bredvid järnvägen,
mellan veta och sömn,
som leder till ingenstans och alltid.

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 249 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-11-03 17:21



Bookmark and Share


    prima donna
Välskriven poesi som griper tag och inte lämnar en oberörd!
2016-11-07

  ResenärGenomLivet VIP
Minnen som fortfarande känns...vissa saker glömmer man aldrig, men man lär sig leva med dem...
2016-11-06

  Respons VIP
En tragisk barndomsskildring men så fantasirik och poetisk!
2016-11-04

  Eva Langrath VIP
Tycker om den förtätade stämningen i orden. Minnen som kan minnas på olika sätt. "Vi kan prata om det ömsesidiga: tapeterna och garderoberna. " griper tag i mig på ett särskilt sätt.
2016-11-03

    ej medlem längre
En förtätad stämning i din välskrivna dikt om att växa upp. Tycker att se fem sista textraderna är helt enastående.
2016-11-03

  alicja lappalainen VIP
..en bild av stunder som tillhör barndomen. Kanske inte alltid lyckliga stunder ändå delade med någon annan. De lever i gemensamma minnen och i dikten. Tycker om de mästerliga orden ”Med dina labyrinter gömda invändigt
och händernas återvändsgränder”
En skicklig dikt.

2016-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson